Hızlı bilgi ve sipariş için 0532 213 6045

Küçük dokunuşlarla büyük lezzetler...

• Portakal ve limonlarınızı kullanmadan önce iyice yıkayıp kabuklarını soyup kağıt havluyla kurulayın. palinasSonra fırına atarak düşük sıcaklıkta iyice kuruyana kadar pişirin. Sonra mutfak robotunda un gibi öğütüp bir kavanoza koyun. Kek, kurtabiye ve pastalarınızda aromatik lezzetler yaratmak için kullanabilirsiniz.

palinasHazırladığınız çikolata sosların ve pastacı kremalarının daha parlak ve kadifemsi bir hal almasını istiyorsanız pişirdikten sonra içine bir miktar tereyağı koyup karıştırarak eritin.

• Kek pişirirken ilk 30 dakika fırının kapağını açmazsanız kekiniz daha kabarık olur.

palinas-MerengiKeklerinizin çok daha pofuduk ve kabarık olmasını istiyorsanız yumurta aklarıyla şekerin yarısını mereng yapacak şekilde çırpıp diğer malzemelerle merengi söndürmeden karıştırın.

• Fırında ekmek pişirirken fırının içine birkaç parça buz atarsanız ekmeğiniz daha çıtır çıtır olur.

• Keklerinizin daha nemli olmasını isityorsanız fırının içine metal bir kap içinde bir miktar sıcak su ile pişirirmeniz gerekir.

• Bpalinasayatlamaya yüz tutmuş peynirlerinizi atmayıp küp küp doğrayıp yağ dolu bir kavonoza koyun.
İsterseniz üzerine biraz da karabiber öğütüp kekik de atabilirsiniz. Birkaç gün sonra çok daha lezzetli peynirleriniz olacak.

Yukarı Çık

• Omletlerinizin daha pofuduk ve kabarık olması için içine her yumurta için bir yemek kaşığı süt koyup çırpın.

Yukarı Çık

palinasHamuru yoğururken yarım saatle iki saat arası dinlendirmeyi unutmayın.

İyi dinlendirmediğiniz hamuru istediğiniz incelikte açamazsınız.

Yukarı Çık

• Kurabiye yaparken hamuru yoğurduktan sonra 1 saat kadar dinlendirirseniz daha kıtır kıtır ve ağızda dağılan kurabiyeleriniz olur.

Yukarı Çık

palinas ekmekBayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır.

Yukarı Çık

• Tart hamurlarınızı açarken iki yağlı kağıt arasında açarsanız işiniz daha kolay olur.

Yukarı Çık

palinas püf noktalarMeyveli kek yaparken meyvelerin dibe çökmesini istemiyorsanız önce unla karıştırıp öyle kekinize katın.

Yukarı Çık

palinasKahvenizin taze kalmasını istiyorsanız cam kavanoza koyup içine birkaç tane kesme şeker atın. Tazeliğinin ve kokusunun gitmediğini göreceksiniz.

Yukarı Çık

Bademli Kayısılı Muffin

Malzemeler: 100 gr toz badem 125 gr un 6. gr kabartmatozu 1/2 çaykaşığı tuz 240 gr yoğurt 100 gr şeker 2 yumurta 80

Havuçlu Kek Nasıl Yapılır ?

MALZEMELER 4 yumurta 2 bardak rendelenmiş havuç 1 bardak sıvıyağ  (tercihen fındık yağı) 2 bardak şeker 2,5 bardak

Kahveli Browni

MALZEMELER 120 gr bitter çikolata 100 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı tereyağı 3 yumurta 300 gr toz şeker 85 gr un 1