• Portakal ve limonlarınızı kullanmadan önce iyice yıkayıp kabuklarını soyup kağıt havluyla kurulayın. Sonra fırına atarak düşük sıcaklıkta iyice kuruyana kadar pişirin. Sonra mutfak robotunda un gibi öğütüp bir kavanoza koyun. Kek, kurtabiye ve pastalarınızda aromatik lezzetler yaratmak için kullanabilirsiniz.
• Hazırladığınız çikolata sosların ve pastacı kremalarının daha parlak ve kadifemsi bir hal almasını istiyorsanız pişirdikten sonra içine bir miktar tereyağı koyup karıştırarak eritin.
• Kek pişirirken ilk 30 dakika fırının kapağını açmazsanız kekiniz daha kabarık olur.
• Keklerinizin çok daha pofuduk ve kabarık olmasını istiyorsanız yumurta aklarıyla şekerin yarısını mereng yapacak şekilde çırpıp diğer malzemelerle merengi söndürmeden karıştırın.
• Fırında ekmek pişirirken fırının içine birkaç parça buz atarsanız ekmeğiniz daha çıtır çıtır olur.
• Keklerinizin daha nemli olmasını isityorsanız fırının içine metal bir kap içinde bir miktar sıcak su ile pişirirmeniz gerekir.
• Bayatlamaya yüz tutmuş peynirlerinizi atmayıp küp küp doğrayıp yağ dolu bir kavonoza koyun.
İsterseniz üzerine biraz da karabiber öğütüp kekik de atabilirsiniz. Birkaç gün sonra çok daha lezzetli peynirleriniz olacak.
• Omletlerinizin daha pofuduk ve kabarık olması için içine her yumurta için bir yemek kaşığı süt koyup çırpın.
• Hamuru yoğururken yarım saatle iki saat arası dinlendirmeyi unutmayın.
İyi dinlendirmediğiniz hamuru istediğiniz incelikte açamazsınız.
• Kurabiye yaparken hamuru yoğurduktan sonra 1 saat kadar dinlendirirseniz daha kıtır kıtır ve ağızda dağılan kurabiyeleriniz olur.
• Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır.
• Tart hamurlarınızı açarken iki yağlı kağıt arasında açarsanız işiniz daha kolay olur.
• Meyveli kek yaparken meyvelerin dibe çökmesini istemiyorsanız önce unla karıştırıp öyle kekinize katın.
• Kahvenizin taze kalmasını istiyorsanız cam kavanoza koyup içine birkaç tane kesme şeker atın. Tazeliğinin ve kokusunun gitmediğini göreceksiniz.