Havuçlu Kek Nasıl Yapılır ?
Comments are Off
MALZEMELER
4 yumurta
2 bardak rendelenmiş havuç
1 bardak sıvıyağ (tercihen fındık yağı)
2 bardak şeker
2,5 bardak un
1pk. Kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tutam tuz
1 bardak ceviz
PİŞİRME SÜRESİ
175 derece fansız 40-45 dk.
YAPILIŞI:
- Her zamanki gibi önce fırınızı 175 dereceye ayarlayın.
- Kullanacağınız kalıbı hazırlayın. Bu tarif ev tipi kek kalıbına uygundur.
- Kalıbınız şömize edin. Yani önce içini her yerine değecek şekilde tereyağıyla sıvayın daha sonra unla kaplayın.
- Cevizlerinizi bir bıçak yardımıyla kesme tahtasının üzerinde küçük parçalar haline gelecek şekilde doğrayın.
- Bir kabın içine yumurtaları ve bir tutam tuzunuzu koyun ve çırpmaya başlayın . biraz çırptıktan sonra şekeri ekleyin ve yumurtaların rengi açılıp şeker içinde iyiyce eriyene kadar çırpın.
- Yağınızı ekleyin bir iki tur karıştırın
- Havucunuzu ekleyin , bir iki tur karıştırın
- Üzerine un, kabartma tozu, tarçını eleyerek ekleyin , iyice karıştırın
- Cevizleri ekleyin ve karışım homojen hale geldikten sonra artık kekiniz pişmeye hazır durumda.
- Kekinizi fırına sürün ve ilk yarım saat kapağını hiç açmayaın ki sönmesin.
- Pişip pişmediğini anlamak artık size kalmış durumda. Bunu da belli aralıklarla tam ortasına derine inecek şekilde kürdan saplayarak anlarsınız. Kürdanınızın temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir. Ortasına saplamamızın nedeni ise en son pişen terin kekin ortasının olmasıdırJ
- Piştikten sonra fırından alıp mutlaka kalıptan çıkarın ki içini çekebilsin. Kalıptan çıkarıp bir telin üzerine koyarsanız altından da hava alabilir.
Afiyet olsun…